Nuttige info
De praktijk is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8u tot 19u .
Ik ben geconventionneerd als arts. Dat wil zeggen dat de officiële tarieven toegepast worden zoals vastgelegd in het akkoord tussen artsen en ziekenfondsen. Het grootste deel van het bedrag wordt door uw ziekenfonds terugbetaald. Het stukje dat u zelf betaalt heet "remgeld". Hoeveel remgeld u betaalt hangt af van uw persoonlijke situatie en varieert tussen 1 en 6 euro. Voor 8u en na 18u geldt een wettelijk verhoogd tarief, u betaalt dan een supplement dat volledig wordt terugbetaald indien u een GMD hebt (globaal medisch dossier, zie verder). Bij het niet nakomen van een consultatie wordt de helft van de kost van een consultatie in rekeninggebracht.
De tarieven worden elk jaar aangepast door de overheid.
Raadpleging € 27,50 - Huisbezoek € 40 euro (tarieven januari 2021)
Telefonische raadpleging X euro betaald door de mutualiteit, als patiënt betaalt u geen remgeld
Betalen met bankcontact is mogelijk en wenselijk.
Raadpleging op afspraak: normale afspraak voorziet 15 minuten voor alle vragen, problemen, gesprekken en onderzoeken. Spaar uw klachten niet op ,maar kom regelmatig en tijdig naar uw huisarts. Deze afspraken staan standaard open in de agenda. Een deel van deze afspraken zijn pas zichtbaar vanaf 6 uur ’s ochtends om te zorgen dat u de dag zelf indien nodig , nog een afspraak kan boeken.
Telefonische raadpleging: deze raadpleging kan u enkel boeken als u patiënt bent in onze praktijk. Bij een telefonische raadpleging belt de arts naar u. Een telefonische raadpleging dient om resultaten op te vragen, korte adviezen over een acuut probleem te krijgen, administratieve vragen of vragen over vervolgonderzoeken en preventie te stellen.
Wat als er geen raadplegingen meer beschikbaar zijn? Als de digitale agenda volzet is en u wil die dag toch nog een arts zien, belt u naar de het secretariaat. Het secretariaat kan een raadpleging boeken op een tijdstip dat we hiervoor vrijhouden.
Reisadvies wordt niet telefonisch verstrekt; u maakt dus best een afspraak. We overlopen dan samen de noodzakelijke vaccinaties, het malaria risico, uw reisapotheek, etc. U kan zich al voorbereiden op de afspraak door de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen (www.itg.be).
Huisbezoeken worden uitzonderlijk gedaan voor erg zieke personen of personen met een mobiliteitshandicap. Enkel telefonisch aan te vragen, zo mogelijk voor 10 u. Enkel in regio. Kom zoveel mogelijk naar de praktijk zelf. Daar kunnen we u beter helpen.
Neem altijd uw identiteitskaart (of voor kinderen de kids-ID of ISI-kaart) mee op raadpleging.
Deze bevat alle gegevens die wij nodig hebben voor de aanmaak van een dossier, het verlengen van uw GMD, opmaken van speciale attesten, aanvragen van een labo-onderzoek, en nog enkele andere dingen.
Het RIZIV (Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering) en de Orde der Geneesheren verbieden artsen om voorschriften en attesten af te leveren zonder de patiënt te hebben gezien. Uw huisarts kan dus alleen tijdens een raadpleging of huisbezoek voorschriften of attesten afleveren en niet op telefonische aanvraag.
Het afleveren van voorschriften, attesten en documenten maakt een aanzienlijk deel uit van het werk en de verantwoordelijkheid van uw huisarts.
Voor het invullen van attesten maakt u dus best een afspraak. Er is immers tijd nodig voor inzage in het dossier. Uw dokter mag alleen attesten schrijven die stroken met de waarheid. Vraag alleen wat redelijk, echt en verantwoord is.
Voor de regels over kinderen en hun afwezigheidsbriefjes kan je terecht via de site www.ond.vlaanderen.be/leerplicht.
Ook het afleveren van voorschriften gebeurt alleen tijdens de raadpleging. Voor nieuwe medicatie dient u altijd op raadpleging langs te komen. Voor de verlenging van chronische medicatie worden tijdens de raadpleging voldoende voorschriften meegegeven tot het moment dat een nieuw medisch onderzoek nodig is.
Het afhalen van een voorschrift zonder raadpleging of van medicatie zonder voorschrift bij de apotheker moet een uitzondering blijven.
Je huisarts mag enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid. Maak het haar daarom niet moeilijk: vraag alleen wat redelijk, écht en verantwoord is.
Valse attesten zullen steeds geweigerd worden.
Uw arts neemt soms ook verlof. Dit wordt steeds ruim op voorhand gemeld.
Op de officiële feestdagen en daaraan gekoppelde brugdagen is de praktijk volledig gesloten!
Dit onderzoek is zowel bestemd voor mensen die enkel voor hun plezier of gezondheid sporten (recreatieve sporters) als voor wie deelneemt aan wedstrijden (competitieve sporters). Het onderzoek is niet verplicht, tenzij je sportfederatie beslist om het wel verplicht te maken.
Onder de leeftijd van 14 jaar doen we dit sportmedisch onderzoek aan de hand van een bevraging naar persoonlijke en familiale risicofactoren. Vanaf 14 jaar komt daar soms nog een rustelektrocardiogram bij ("filmpje van het hart"). Indien nodig wordt op basis van de voorgaande onderzoeken nog een elektrocardiogram bij inspanning uitgevoerd (via de hartspecialist). Let wel, dit sluit de kans op plotse dood tijdens het sporten niet volledig uit.
Om de raadpleging voor te bereiden surft u naar www.sportkeuring.be en vult u de vragenlijst in. Breng deze voorbereiding mee naar de raadpleging.
Opgelet! De sporten waarvoor je als huisarts mag keuren zijn oa. voetbal, volleybal, basketbal...
Voor enkele sporten dien je gekeurd te worden door een erkend sportarts (uw sportschool zal je dit zeggen) (oa. triatlon, wielrennen, diepzeeduiken...). Wij kunnen je helpen iemand te vinden in de buurt, gezien ik geen sportarts ben.
Info over wanneer , waar testen, hoe aan code komen voor test, testresultaten….
vind je op volgend website adres: mijngezondheid.belgie.be
Op "Mijngezondheid" wilt de overheid al uw gezondheidsgevens bundelen : zo worden alle gezondheidsgegevens die digitaal beschikbaar zijn via één centrale toegangspoort omsloten. Je hoeft je dus niet meer af te vragen welke gegevens op welk platform zitten. Het enige adres dat je nog moet onthouden, is www.mijngezondheid.belgie.be. Van daaruit kan je snel en eenvoudig doorklikken naar alle platformen die voor jou van belang zijn: naar vitalink (als je in Vlaanderen woont), naar de hub waartoe je ziekenhuis/ziekenhuizen behoren, naar het rijksregister...
Je vindt er:
- medische informatie die zorgverleners (uw huisarts, uw artsen in het ziekenhuis, uw apotheker, verpleegster …) elektronisch bewaren en delen (vb. vitalink, verpleegkundig thuisdossier (enkel wit-geel-kruis), de hub, ...)
- informatie van uw ziekenfonds (bijv. over terugbetalingen)
- informatie van overheidsinstellingen (bijv. registratie van orgaandonatie);
- informatie over patiëntenverenigingen via de website van het Vlaams Patiëntenplatform (VPP).
- e-box: elke burger heeft een veilige mailbox, die normaal niet 'gehackt' kan worden
- therapeutische relatie: je kan zelf beheren wie info tot jou gegevens kan krijgen en wie niet (meer info: via patientconsent.be, of misschien gemakkelijker via dit filmpje
Website?
mijngezondheid.belgie.be
Heb je hulp nodig bij de aanmelding, klik dan hier.
Omdat telefonie tijdens consultatie storend is werkt uw arts samen met het telesecretariaat ringphone.
Ons secretariaat is bereikbaar op: 056/490631
Of maak een online afspraak